День парашутиста 2019! - ЧАСК "Прогресс "

День парашутиста 2019!

https://www.work.ua/holidays/skydiver-day/

Сьогодні в Україні відмічається, хоч і не офіційно, День парашутиста. Вітаємо всіх спортсменів-парашутистів, початківців та всіх причетних до цього прекрасного виду спорту!

Це свято є нагадуванням про започаткування парашутного спорту в колишньому СРСР. 26 липня 1930 року під Вороніжем 5 радянських льотчиків і механиків (Мошковський, Єгоров, 3ахаров, Коваленков, Кухаренко, Мухін, Поваляєв, Пойдус, Філіпов, Фрейман, Черкашин), очолювані Міновим вперше у СРСР зробили серію тренувальних стрибків з літака. Перший показовий стрибок (фактично — перший навчально-тренувальний стрибок з парашутом в СРСР) Мінов зробив особисто. Слідом за ним стрибнув відомий льотчик Яків Мошковський. Для стрибків використовувалися американські парашути компанії «IRVIN-GQ», закуплені в результаті поїздки Мінова у США. Усього ж, за час проведення зборів 26 — 29 червня, було виконано 59 тренувальних і показових стрибків з парашутом.

Сьогодні святкуймо, але не дуже 😉 Бо вже завтра, 27 липня 2019 року Чернігівський АСК “Прогрес” чекає на всіх парашутистів та бажаючих ними стати! До зустрічі на аеродромі!

stamchat call icon
stamchat mail icon
stamchat chat icon
stamchat close icon